FANDOM


5. november 2007, Reuters - raziskovalci so pri preverjanju testa intelegenčnosti ugotovili, da so otroci dojeni z materinim mlekom, dosegli veliko boljše rezultate kot njihovi vrstniki, hranjeni z mlekom iz steklenice ter podobnim genskim zapisom. Prav tako dodajajo, da ima 90% ljudi različico gena FADS2, ki je vključen v proces nastajanja nenasičenih maščobnih kislin.

Gen FADS2 kodira protein oziroma encim desaturazo, ki sodeluje pri nastajanju nenasičenih maščobnih kislin, ki jih najdemo v hrani kot so orehi, losos, avokado in se prevedejo v hranilne snovi koristnih za možgane.

Otroci, ki so bili dojeni in so imeli pravo različico, gena FADS2, ki je bolj uspešna pri nastajanju nenasičenih maščobnih kislin so imeli večji IQ. Tisti, ki niso imeli prave različice gena FADS2 dojenje ni imelo nobenega vpliva.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki